Likør

Der er rigtig mange forskellige og spændende likører. Likører er normalt begrænset til at blive brugt som farve- og aromadrikkevarer og gerne til desserter. Men der er mange likører, der er lækre at nyde, som de er. Hvad der er fælles for alle likører er den søde smag. For overhovedet at kalde sig likør skal drikken indeholde mindst 100 gram sukker pr. liter.

Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 45

Side
pr. side
Faldende orden
  1. Spar
    21%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 169,99DKK
    134,99 DKK
  2. Spar
    3%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 119,99DKK
    116,99 DKK
  3. Spar
    19%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 150,95DKK
    122,99 DKK
  4. Spar
    25%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 169,99DKK
    127,99 DKK
  5. Spar
    29%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 194,99DKK
    137,99 DKK
  6. Tilbud
    38%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 231,99DKK
    Tilbudspris 142,99 DKK 161,99 DKK
  7. Spar
    24%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 209,99DKK
    158,99 DKK
  8. Spar
    34%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 270,99DKK
    177,99 DKK
  9. Spar
    16%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 151,99DKK
    127,99 DKK
  10. Spar
    38%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 108,99DKK
    67,99 DKK
  11. Spar
    1%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 69,99DKK
    68,99 DKK
  12. Spar
    -5%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 185,99DKK
    195,99 DKK
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 45

Side
pr. side
Faldende orden

Om likør

Likører har normalt et alkoholindhold på 15-40% og er ofte aromatiseret med frugt, bær, urter, blomster osv. Likører "lagres" normalt ikke i lang tid, men er normalt overladt til " hvile", således at aromaerne udvikler sig sammen.  Et af verdens ældste likørdestillerier blev grundlagt i Holland af Lucas Bols. Bols er stadig verdensførende inden for likørproduktion, og flere af virksomhedens produkter kan findes på denne side. 

Historie og fremstilling af likører

Likører er produceret i lang tid og er faktisk en videreudvikling af naturlægemidler. I Italien blev likører fremstillet allerede i det 13. århundrede.  Nogle likører bliver fremstillet ved at tillade aromastof (frugt, blomst, møtrik, osv.) trække i vand eller alkohol, såkaldte infusion. Derefter tilsættes sukker og andre ingredienser. Andre likører destilleres og tilsmages via aromastoffer. Efterhånden som flere og flere typer spiritus bliver aromatiseret, er det vanskeligt at trække grænsen mellem spiritus og likører. Men en forskel er, at aromatiseret spiritus ikke kan foretages ved infusion. Blandtde mestkendte likører er: cointreau, drambuie og baileys