Likør

Der er rigtig mange forskellige og spændende likører. Likører er normalt begrænset til at blive brugt som farve- og aromadrikkevarer og gerne til desserter. Men der er mange likører, der er lækre at nyde, som de er. Hvad der er fælles for alle likører er den søde smag. For overhovedet at kalde sig likør skal drikken indeholde mindst 100 gram sukker pr. liter.

Vis som Gitter Liste

Varer 13-24 af 45

Side
pr. side
Faldende orden
  1. Spar
    24%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 184,99DKK
    139,99 DKK
  2. Spar
    45%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 214,99DKK
    117,99 DKK
  3. Spar
    30%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 103,99DKK
    72,99 DKK
  4. Spar
    42%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 115,99DKK
    66,99 DKK
  5. Spar
    30%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 185,99DKK
    129,99 DKK
  6. Spar
    33%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 105,99DKK
    70,99 DKK
  7. Spar
    30%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 103,99DKK
    72,99 DKK
  8. Spar
    28%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 103,99DKK
    74,99 DKK
  9. Spar
    32%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 147,99DKK
    100,99 DKK
  10. Tilbud
    37%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 316,99DKK
    Tilbudspris 199,99 DKK 225,99 DKK
  11. Spar
    31%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 109,99DKK
    75,99 DKK
  12. Tilbud
    29%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 58,99DKK
    Tilbudspris 41,99 DKK 44,99 DKK
Vis som Gitter Liste

Varer 13-24 af 45

Side
pr. side
Faldende orden

Om likør

Likører har normalt et alkoholindhold på 15-40% og er ofte aromatiseret med frugt, bær, urter, blomster osv. Likører "lagres" normalt ikke i lang tid, men er normalt overladt til " hvile", således at aromaerne udvikler sig sammen.  Et af verdens ældste likørdestillerier blev grundlagt i Holland af Lucas Bols. Bols er stadig verdensførende inden for likørproduktion, og flere af virksomhedens produkter kan findes på denne side. 

Historie og fremstilling af likører

Likører er produceret i lang tid og er faktisk en videreudvikling af naturlægemidler. I Italien blev likører fremstillet allerede i det 13. århundrede.  Nogle likører bliver fremstillet ved at tillade aromastof (frugt, blomst, møtrik, osv.) trække i vand eller alkohol, såkaldte infusion. Derefter tilsættes sukker og andre ingredienser. Andre likører destilleres og tilsmages via aromastoffer. Efterhånden som flere og flere typer spiritus bliver aromatiseret, er det vanskeligt at trække grænsen mellem spiritus og likører. Men en forskel er, at aromatiseret spiritus ikke kan foretages ved infusion. Blandtde mestkendte likører er: cointreau, drambuie og baileys