Likør
Der er rigtig mange forskellige og spændende likører. Likører er normalt begrænset til at blive brugt som farve- og aromadrikkevarer og gerne til desserter. Men der er mange likører, der er lækre at nyde, som de er. Hvad der er fælles for alle likører er den søde smag. For overhovedet at kalde sig likør skal drikken indeholde mindst 100 gram sukker pr. liter.
- Spar30%Ift DanmarkPris i Danmark 103,99DKK72,99 DKK
- Tilbud37%Ift DanmarkPris i Danmark 316,99DKKTilbudspris 199,99 DKK 225,99 DKK
- Tilbud29%Ift DanmarkPris i Danmark 58,99DKKTilbudspris 41,99 DKK 44,99 DKK
Om likør
Likører har normalt et alkoholindhold på 15-40% og er ofte aromatiseret med frugt, bær, urter, blomster osv. Likører "lagres" normalt ikke i lang tid, men er normalt overladt til " hvile", således at aromaerne udvikler sig sammen. Et af verdens ældste likørdestillerier blev grundlagt i Holland af Lucas Bols. Bols er stadig verdensførende inden for likørproduktion, og flere af virksomhedens produkter kan findes på denne side.
Historie og fremstilling af likører
Likører er produceret i lang tid og er faktisk en videreudvikling af naturlægemidler. I Italien blev likører fremstillet allerede i det 13. århundrede. Nogle likører bliver fremstillet ved at tillade aromastof (frugt, blomst, møtrik, osv.) trække i vand eller alkohol, såkaldte infusion. Derefter tilsættes sukker og andre ingredienser. Andre likører destilleres og tilsmages via aromastoffer. Efterhånden som flere og flere typer spiritus bliver aromatiseret, er det vanskeligt at trække grænsen mellem spiritus og likører. Men en forskel er, at aromatiseret spiritus ikke kan foretages ved infusion. Blandtde mestkendte likører er: cointreau, drambuie og baileys