Likør

Der er rigtig mange forskellige og spændende likører. Likører er normalt begrænset til at blive brugt som farve- og aromadrikkevarer og gerne til desserter. Men der er mange likører, der er lækre at nyde, som de er. Hvad der er fælles for alle likører er den søde smag. For overhovedet at kalde sig likør skal drikken indeholde mindst 100 gram sukker pr. liter.

Vis som Gitter Liste

Varer 37-45 af 45

Side
pr. side
Faldende orden
  1. Spar
    9%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 162,99DKK
    147,99 DKK
  2. Spar
    45%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 232,99DKK
    127,99 DKK
  3. Spar
    51%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 238,95DKK
    116,99 DKK
  4. Spar
    27%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 174,95DKK
    127,99 DKK
  5. Spar
    22%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 226,95DKK
    177,99 DKK
  6. Tilbud
    28%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 194,99DKK
    Tilbudspris 139,99 DKK 155,99 DKK
  7. Spar
    12%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 147,99DKK
    129,99 DKK
  8. Spar
    -9%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 109,99DKK
    119,99 DKK
  9. Spar
    22%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 89,99DKK
    69,99 DKK
Vis som Gitter Liste

Varer 37-45 af 45

Side
pr. side
Faldende orden

Om likør

Likører har normalt et alkoholindhold på 15-40% og er ofte aromatiseret med frugt, bær, urter, blomster osv. Likører "lagres" normalt ikke i lang tid, men er normalt overladt til " hvile", således at aromaerne udvikler sig sammen.  Et af verdens ældste likørdestillerier blev grundlagt i Holland af Lucas Bols. Bols er stadig verdensførende inden for likørproduktion, og flere af virksomhedens produkter kan findes på denne side. 

Historie og fremstilling af likører

Likører er produceret i lang tid og er faktisk en videreudvikling af naturlægemidler. I Italien blev likører fremstillet allerede i det 13. århundrede.  Nogle likører bliver fremstillet ved at tillade aromastof (frugt, blomst, møtrik, osv.) trække i vand eller alkohol, såkaldte infusion. Derefter tilsættes sukker og andre ingredienser. Andre likører destilleres og tilsmages via aromastoffer. Efterhånden som flere og flere typer spiritus bliver aromatiseret, er det vanskeligt at trække grænsen mellem spiritus og likører. Men en forskel er, at aromatiseret spiritus ikke kan foretages ved infusion. Blandtde mestkendte likører er: cointreau, drambuie og baileys