Likør

Der er rigtig mange forskellige og spændende likører. Likører er normalt begrænset til at blive brugt som farve- og aromadrikkevarer og gerne til desserter. Men der er mange likører, der er lækre at nyde, som de er. Hvad der er fælles for alle likører er den søde smag. For overhovedet at kalde sig likør skal drikken indeholde mindst 100 gram sukker pr. liter.

Vis som Gitter Liste

Varer 25-36 af 45

Side
pr. side
Faldende orden
  1. Spar
    16%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 115,99DKK
    97,99 DKK
  2. Spar
    17%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 58,99DKK
    48,99 DKK
  3. Spar
    17%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 132,99DKK
    109,99 DKK
    4,58 DKK /Stk
  4. Spar
    31%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 175,99DKK
    120,99 DKK
  5. Spar
    15%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 80,99DKK
    68,99 DKK
  6. Spar
    63%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 198,99DKK
    72,99 DKK
  7. Spar
    63%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 198,99DKK
    72,99 DKK
  8. Spar
    61%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 198,99DKK
    76,99 DKK
  9. Spar
    19%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 132,99DKK
    107,99 DKK
  10. Spar
    46%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 293,99DKK
    158,99 DKK
  11. Spar
    6%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 231,99DKK
    216,99 DKK
  12. Spar
    36%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 183,99DKK
    116,99 DKK
Vis som Gitter Liste

Varer 25-36 af 45

Side
pr. side
Faldende orden

Om likør

Likører har normalt et alkoholindhold på 15-40% og er ofte aromatiseret med frugt, bær, urter, blomster osv. Likører "lagres" normalt ikke i lang tid, men er normalt overladt til " hvile", således at aromaerne udvikler sig sammen.  Et af verdens ældste likørdestillerier blev grundlagt i Holland af Lucas Bols. Bols er stadig verdensførende inden for likørproduktion, og flere af virksomhedens produkter kan findes på denne side. 

Historie og fremstilling af likører

Likører er produceret i lang tid og er faktisk en videreudvikling af naturlægemidler. I Italien blev likører fremstillet allerede i det 13. århundrede.  Nogle likører bliver fremstillet ved at tillade aromastof (frugt, blomst, møtrik, osv.) trække i vand eller alkohol, såkaldte infusion. Derefter tilsættes sukker og andre ingredienser. Andre likører destilleres og tilsmages via aromastoffer. Efterhånden som flere og flere typer spiritus bliver aromatiseret, er det vanskeligt at trække grænsen mellem spiritus og likører. Men en forskel er, at aromatiseret spiritus ikke kan foretages ved infusion. Blandtde mestkendte likører er: cointreau, drambuie og baileys